Pasi Eskola 1932-2022

Klubimme kunniajäsen Pasi Eskola on poistunut keskuudestamme 90-vuotiaana Kanerva-kodissa. Työelämässä Pasi toimi opettajana, Keski-Pohjanmaan maakuntaliiton toiminnanjohtajana sekä maakuntasihteerinä ja Kalajoki-lehden päätoimittajana, josta tehtävästä hän jäi eläkkeelle 1995. Sotilaspoika Pasi Eskola oli myös sotaveteraaniyhdistyksen puheenjohtaja, kun veteraaneista ei enää löytynyt yhdistykseen vetäjää. Laulu oli Pasin vahva harrastus, hän lauloi mm. Kalajoen mieskvartetissa, ja monet muistavat, miten hän otti tilaisuudet haltuunsa.  

 

Pasi Eskola liittyi Kokkola-Hakalax -Rotaryklubiin vuonna 1974. Otettuaan vastaan Kalajoki-lehden päätoimittajan tehtävän, hän liittyi Kalajoen Rotaryklubiin 1987. Kalajoen klubin presidentti Pasi oli kaudella 1993-94 ja toimi vielä klubisihteerinä 2002-2003. Pasi oli mukana rotarytoiminnassa 30 vuotta aina vuoteen 2004, jonka jälkeen hänet nimettiin klubin kunniajäseneksi. 

 

Pasi vieraili klubin tilaisuuksissa toisinaan aktiivikautensa jälkeenkin, viimeisen kerran vuonna 2014. Tilaisuuden raportissa kerrotaan, miten Pasi veti klubiveljet mukaan riemukkaaseen yhteislauluun.  

 

Pasi Eskola oli pidetty ja arvostettu jäsen Kalajoen Rotaryklubissa. Klubiveljet saattelivat Pasia hänen viimeisellä matkallaan ja laskivat kukkalaitteen.